De beroemde Canto Ostinato uit-gevoerd door Mallet Collective - 14 augustus - 20:30 Franciscus Huis Weert

Dit bijzondere concert is onderdeel van de Online Academy van Stichting Percussion Friends dat zich sinds juli weer in Weert gevestigd heeft!

De beroemde Canto Ostinato uit-gevoerd door Mallet Collective - 14 augustus - 20:30 Franciscus Huis Weert

De volledige 6-daagse cursus wordt verspreidt over 8 da-gen. Het Team van PF met hun ensemble Mallet Collective gaat op 14 augustus een live-concert verzorgen in het Franciscushuis te Weert. Ze zullen het beroemde werk Canto Ostinato van Simeon ten Holt ten gehore brengen.

Canto Ostinato van Simeon ten Holt is Nederlands meest gespeelde compositie uit de gehele klas-sieke geschiedenis. Ten Holt componeerde het werk al spelend op het klavier en duidde de opbouw liever aan als de ontwikkeling van een genetische code. De componist creƫerde meer dan honderd losse korte secties van enkele maten.

De Canto is altijd enorm populair geweest, het is het meest geliefde werk van Ten Holt - iets wat Ten Holt zelf overigens nooit begrepen heeft, hij had toch nog zoveel ander moois geschreven? Maar zeker nu, met de opkomst van de razend populaire neo-klassieke stijl - bij een breed publiek be-kend geworden door o.a. de Italiaan Ludovico Einaudi - geniet de onverwoestbare Canto Ostinato een ongekende populariteit bij een enorm breed publiek.

Kaarten kunnen hier besteld worden: percussionfriends.com/events of https://bit.ly/2Dpcw9X

Geplaatst op vrijdag 7 augustus 2020.

Over .

Dit bericht is geschreven door .. Het bedrijf valt onder opslag uit Weert. Trefwoorden van . uit Soest : .

Lees meer over ..