Hoeveel medewerkers hebben een huisdier in jouw team?

Ben je echt geïnteresseerd of alleen interessant?

Hoeveel medewerkers hebben een huisdier in jouw team?

Hoeveel werknemers hebben een huisdier in jouw team?

Je zal denken huh…. Hoe moet ik dat nu weten……helaas het is een gewone vraag die ik regelmatig stel aan de ondernemers en managers bij bedrijven waar ik kom trainen. Weet jij er antwoord op, of sta je te kijken als een hert die in de autolamp kijkt? Opvallend is dat 8 van de 10 het antwoord niet weten. Vaak krijg ik dan te horen, ik werk hier net of daar heb ik geen tijd voor, ik heb wel wat anders te doen, zo close hoef ik niet met personeel te zijn…. En zo kan ik nog wel doorgaan. Weet dan als dat het geval is je een enorme kans mist. Ik heb dan eigenlijk diep medelijden met de mensen die in je team zitten, want wat een ontzettend K-gevoel als er geen geïnteresseerde mensen werken. Mensen die met mensen werken. Mensen die gewoon echt geïnteresseerd zijn in de mensen die hij in dienst heeft. Weet wat er leeft, dan weet en voel je ook sneller als het niet lekker loopt. Ga bij jezelf eens te rade, stel jouw leidinggevende vraagt gericht aan jou, goh piet hoe is het nu met je zoon klaasje na zijn amandel operatie? Wat doet dit met jouw als mens, als vader? Niet zeggen dat boeit me niks, want ik weet heel zeker dat jij je gehoord en gezien voelt en meer gewaardeerd, want je baas vraagt naar iets wat voor jou erg belangrijk is. Dus de eenvoudigste en beste manier om je teamleden meer betrokken te krijgen en te houden bij je bedrijf en het team waarin ze werken is eenvoudig praten en dus zelf meer betrokkenheid te tonen. Ieder mens wil aandacht, gehoord en gezien worden en het allerliefste belangrijk gevonden worden. Ik ben de laatste die zegt dat je een soort Mona moet worden, maar ben wel oprecht geïnteresseerd in je medewerkers. Want oprechte interesse verhoogt de gezonde en goede verstandhouding met je medewerker(s) en daardoor weer een betere werkrelatie. Het is geen geheim dat daardoor de productiviteit en betrokkenheid verhoogd wordt en indirect ook het ziekteverzuim?

Wil je ook graag weten wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Dan stel ik voor om binnenkort een bakkie koffie te doen? Zodat we samen brutaal eerlijk kunnen kijken, welke blinde vlek er weg mag?

Mail je vraag naar: resultaat@jevitalezaak.nl

Geplaatst op donderdag 4 april 2019.

Over Je Vitale Zaak

Dit bericht is geschreven door Je Vitale Zaak. Het bedrijf valt onder coaching uit Weert. Trefwoorden van Je Vitale Zaak uit Weert : verzuimreductie, vitaliteitscoach, leefstijlcoach, vitaleluch training, vitaliteitstraject, blinde vlek sessie, coaching op maat, spreekster bijeenkomsten, voedingspatroon aanpassen, individueel coaching .

Lees meer over Je Vitale Zaak.